sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Sumuinen syyssää Dollarissa

Vihdoin ilmaa ja tilaa ympärillä! Kävellään tien viertä Sterlingin keskustaan.
Muutaman kämppiksen kanssa olimme jo pidempään suunnitelleet, että lähdetään käymään Ailsan kotona Dollarissa, tunnin junamatkan päässä Glasgowsta. Halusin päästä vähäksi aikaa ulos kaupungista, nähdä tähdet ja hengittää raikkaampaa ilmaa. Meitä piti lähteä isompi porukka, mutta koska loppukokeet ovat lähes yhtä ovella kuin joulu, kaksi jättäytyi porukasta ja meitä lähti loppujenlopuksi vain Hannah, Ailsa ja minä. Se ei tosin yhtään haitannut, kuten ei sekään, ettei me varsinaisesti tehty mitään ihmeellistä. Nukuttiin pitkään, katottiin kolme leffaa ja käytiin kävelyllä.

Ailsan kotikylä/kaupunki on siis nimeltään Dollar, ja naapurikaupunki on nimeltään Sterling, ihan niin kuin Pound Sterling. Tästä saa varmaankin pientä paikallista huumorin kukkasta kukkimaan. Lähellä sijaitseva yliopistokaupunki oon nimeltään Stirling, mikä puolestaan aiheuttaa yleistä hämmennystä. Viikonloppu oli joka tapauksessa hirmu mukava ja myös tuloksellinen, sillä löysin Sterlingin Outlet-keskittymästä talvikengät, muutaman joululahjan ja parit korvikset. Lisää näitä!


Sumuista, märkää, vuoret taustalla. Tästä kuulemma alkaa Highlands eli Skotlannin ehkä kuuluisammat ja kauneimmat maisemat. Täytyy päästä käymään pohjoisemmassa jossain vaiheessa.

Perusoja, mutta kaunis sellainen.

Olisi varmaan pitänyt omia tuollainen auto tai ainakin sen sisältö... Skotlantilaista käsintehtyä fudgea ja muuta ihanaa. Nam!

Kohta on joulu... Hannah ja Ailsa outletkylään rakennetussa joulumaailmassa.

Sunnuntaina päivä oli kauniin aurinkoinen -mikä outo sää -ja punatulkkukin näyttäytyi.

4 kommenttia:

  1. Tykkään lueskella tätä sinun blogia, kun itsekin olisi suunnitelmissa lähteä Yliopistoon Britteihin... Saatkos muuten rahoitusta SAAS:lta?

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että mun blogista on apua :) SAAS maksaa kaikkien EU-kansalaisten lukukausimaksut Skotlannin yliopistoissa, eli myös mun. Rahoitusta pitää erikseen hakea, mutta se on lähinnä muodollisuus. Tämä koskee tosin vaan Skotlantia ja englantilaiset joutuu maksamaan lukukausimaksut myös Skotlannissa. Kertoo ehkä jotain Britannian hiukan sekavasta hallinnosta, mutta Skotlannin parlamentti saa päättää koulutuspolitiikasta itse.
    Ja Suomesta saan tottakai normaalisti opintotukea ja lainaa... Eli taloudellisesti Skotlantiin muuttaminen ei kauheasti eroa Suomessa opiskelusta, paitsi että kampuksella asuminen tuntuu kalliilta, jos sitä vertaa Suomen opiskelijasolujen vuokriin. Yleensä porukat hankkii yksityisen kimppakämpän ekan vuoden kämppisten kanssa, ja vuokratkin laskee silloin. Mun mielestä kannattaa kuitenkin ehdottomasti asua eka vuosi student hallseissa, koska sosiaalinen puoli on yksinkertaisesti mahtava!
    -Marikki

    VastaaPoista
  3. Upeeta että pääsit kaupungin pakokaasuista maaseudulle! Hienon näköistä ja kiva että ilmakin suosi! Hauskat nimet Dollar ja Sterling ja Stirling. Ja se punarinta oli hyvä otos;)
    Mitä ruokaa se fudge on? Toffeetako? Muistan yhden hevosen nimen olleen Black Fudge

    VastaaPoista
  4. Ohh, siellä pohjoisessa on todellakin stereotyyppiset skottilaiset ilmat! :P Täällä etelässä on vältytty ääripää säiltä toistaiseksi.

    Oli kiva löytää blogisi. Itse opiskelen täällä etelärannikolla myöskin ekaa vuotta. On mahtavaa löytää muitakin suomalaisia ekavuotisia tältä saarelta! :)Skotlannissa teitä näyttäisi olevan valtavat määrät? Täälläkään eivät jää suomalaiset yksin jos oman maan kansalaisia haluaa löytää. Ihan hyvä niin. Suomi-huumoria kaipaa säännöllisesti =)

    Mukavaa joulunaikaa sinne pohjoiseen! (tai Suomeen jos vietät joulun siellä!) Itse lennän tiistaina. Saa nähdä miten siellä pakkasessa taas pärjää.

    VastaaPoista