keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Ah niin ihana stand up

Eilinen stand up -komiikka oli äärimmäisen viihdyttävää, ja yllätyksekseni jopa ymmärsin suurimman osan läpistä. Stand up on muuten ehkä paras tapa päästä jyvälle paikallisesta mentaliteetista. Kanadalainen Craig "Moose Fucker" Campbell ja pari lämppäriä ennen sitä. Norjalaisista oli muutama hyvä setti, mikä tietysti miellytti mua. Siinä missä Glasgowssa saa turpaan, jos viivyttelee leipomojonossa aamuyöstä ja kyselee tyhmiä, Norjassa on täysin turvallista jutella tuntemattomien kanssa. Ne vaan kyselee varovaisella englannilla, kuinkakohan monta olet ottanut, kun lyötiin kaverin kanssa siitä vetoa. Ainut tapa välttää tappelu täällä on se, että saa riidanhaastajat hakkaamaan toisiaan. Eikä skotit valita tai haasta baaria oikeuteen, jos heidät heitetään ulos, sidotaan kelkkaan ja kiidätetään alas mäkeä. Koska aamupala oli hyvää.

Ja aksenttiläppä jalostuu kaiken aikaa. Mutta täytyy myöntää, että illasta tulee hyvä oikeastaan jo ihan sen takia, että kuuntelee cambridgen ja edinburghilaisen keskustelua. Mä kuulostan kuulemma tällä hetkellä lähinnä hollantilaiselta, mikä on ilmeisesti ihan hyvä, koska ne puhuu kuulemma ehkä parasta englantia. Sekoitan kyllä ihan iloisesti vähän kaikkea. Enkä pääse yli siitä, kuika hauskaa on, kun sanan dance tai herbs tai tostoise pystyy sanomaan niin sadallamiljoonalla erilaisella tavalla.

Illan muu anti olikin se, että pääsin eroon kummastakin viru valge -pullostani. Meillä oli eilen esimerkkinä esseen suunnittelusta tehtävä, jossa piti pohtia, parantaisiko alkoholin hinnan nosto kansanterveyttä ja vähentäisi syrjäytymistä ja muuta. Sellainen lakimuutos on ilmeisesti tulossa, mikä on musta ihan jännää, kun miettii, että suomessa hinnat ovat korkealla, mutta tilanne on, mikä on. Alkoholin kokonaiskulutushan kyllä laskee, kun hintoja hilataan ylöspäin, mutta eri asia on sitten, vähentääkö se syrjäytymistä vai mennäänkö silloin pikemminkin ojasta allikkoon.

Joka tapauksessa juomakulttuuri on täällä melko samanlainen kuin Suomessa, paitsi että ihmisten kanssa saa jutella, vaikka ei ole kännissä. Mikä on musta varsin hienoa. Nyt on edelleen sellainen fiilis, että tää paikka on nimenomaan mua varten.

Ja uskokaa tai älkää, aurinko paistaa nyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti