perjantai 9. syyskuuta 2011

Netti toimii ja valtakunnassa kaikki hyvin

Kun eilen aamulla herätyskello soi 1,5 tunnin unien jälkeen, ajattelin, että se on joku läppä. Toinen ajatus oli, että onko tämä nyt jotain unta. Sitten tajusin, että ei ole, olen ihan oikeasti nyt muuttamassa Skotlantiin.

Matka sujui ilman sen kummempia kommervenkkejä. Tulin taksilla suoraan Student Apartmentsien Officen eteen ja sain avaimet ja kamat sisään tänne huoneeseen. Taksikuski oli mukava, oli käynyt Helsingissä Pitäjänmäessä pelaamassa futista. Samoilla huudeilla siis, missä me ollaan treenattu rugbya. Hauska juttu mun mielestä.

Huone oli positiivinen yllätys: se on korkea ja tilava, riittävästi säilytystilaa, ja näkymä makeesta kaarevasta ikkunasta kadulle. Tässä on varmasti paras paikka juoda espressoa ja katsella ohikulkijoiden päänlakia. Iso ikkuna varmaan kostautuu talvella, koska siinä on tietenkin yksinkertaiset lasit. Mutta näkymä on silti hieno.




Ihan tyhmä kysymys tähän väliin, mutta miksi altaan hanat ovat näin? En taida olla ensimmäinen, enkä viimeinen, joka tätä kysyy... Toisaalta lämminvesihanastakin tulee yleensä melko viileää vettä...


Keittiö on ihan peruskeittiö, mutta tältä se siis näyttää:




Tänään olen shoppaillut kaupungin keskustassa kaikkea, mitä nyt tarvitaan: kattilan, paistinpannun, muuta keittiökamaa, prepaid-liittymän, nettikaapelin, pistorasiakonvertterin, kirjoituspaperia, kirjekuoria (!!!) ja muuta sälää. Söin kivassa kahvila-baaarissa fish&chipsiä lounaaksi, koska aamiaista ei enää tarjoiltu yhdeltä. No joo. Löysin kaikki paikat oikeastaan huolimatta siitä, että kysyin välillä neuvoa. Kun kolmannella kerralla ein ymmärrä, ei oikein kehtaa enää kysyä uudelleen. Tyhmä tilanne syntyy vasta siitä, kun lähtee kävelemään yhtäkkiä väärään suuntaan. En mä siis ole niin tehnyt ihan noin konkreettisesti, mutta sellainen fiilis on ollut päällä :)

Kaupungilla ihailin myös John Lewisin rugbyosastoa. Se ei varmaankaan ole mitenkään ihmeellinen, mutta samasta hyllystä löytyivät kuitenkin nappikset, hammassuojat, scrum capit, vaihtonapit, pallopumput, word cup -pallot, stressipallot ja avaimenperät. Periaatteella ota ja maksa. Ihmeellistä, mutta totta.

Perusvaikutelma tästä paikasta on se, että joka kaikkialta löytyy hirveästi sympaattisia ja herkullisen näköisiä kahviloita, ravintoloita ja baareja. Taksikuskikin totesi, että neljä vuotta täällä on jännä juttu, tulee juotua aika paljon alkoholia. Mutta täällä on myös leipomoita ja muutama aaaika kivan näköinen vaatekauppa, joten saan ehkä osan rahoista kulumaan muuhunkin kuin juotaviin :D  

Olen ehkä hiukan yllättynyt siitä, että musta on ollut hauskaa olla näin aluksi ihan vaan yksin ja palloilla ympäri kaupunkia. Kun ei tunne ketään, ketään tuttuja ei myöskään kävele kadulla vastaan. Mutta eiköhän tämä kohta saa riittää. Virallinen muuttoaika tänne kämpille on viikonlopun aikana, joten eiköhän tänne ala pikkuhiljaa valua porukkaa... En tiedä, milloin kämppikseni saapuu, mutta kyllä mä odotan sitäkin innolla, että normaalimpi elämä käynnistyy jälleen.

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä ja kuulla, mitä sinne kuuluu. En tiedä, minkä sängyn valitsit, mutta minä ottaisin sen, joka on kauempana ikkunasta. Ei ehkä ole ihan niin kylmää talvella...

    VastaaPoista
  2. Otin just sen, joka on lähempänä ikkunaa, koska siitä on paremmat näkymät. Tajusin kyllä heti sen jälkeen, että siinä on varmaan kylmempi, mutta näillä mennään nyt...
    -Marikki

    VastaaPoista