tiistai 6. syyskuuta 2011

Tehokasta pakkausta

Milloin viimeksi mietin yhtä tarkaan, mitä kaikkea otan matkalle mukaan? Silloin kun lähdin ensimmäistä kertaa vaeltamaan Lappiin. Koska matka olisi pitkä ja rinkkaa pitäisi kantaa monta päivää pitkin tuntureita, päätin muunmuassa punnita erilasia hammastahnatuubeja, jotta osaisin valita kevyimmän. Sama juttu nyt. Lentokoneen painorajat ja matkalaukkujen tilavuudet tulevat varmasti vastaan jossain vaiheessa. Päätin kuitenkin, etten vie kahden hengen asuntolahuoneeseeni mitään ylimääräistä, joten on pakko priorisoida.

Sitäpaitsi on ihanaa, kun tavaraa on vähän. Voi aloittaa puhtaalta pöydältä, eikä tavaroista tarvitse huolehtia ja pelätä, että ne menee rikki. Sitä on vapaus. Vapaus lentää kuin lintu, ja tunkea naamansa vähän joka paikkaan.

Reissuun ollaan joka tapauksessa lähdössä. Ero Lapin reissuun taitaa vain olla se, että se kesti pari viikkoa, tämä reissu neljä vuotta. Tai no, näillä näkymin neljä vuotta, eihän sitä koskaan tiedä. Ehkä vähemmän, ehkä enemmän.

Mulla on nyt kaikesta huolimatta ihan hyvä fiilis lähteä. Parempi varmaan ollakin tässä vaiheessa... Pari iltää vielä jäljellä kuitenkin, niistä kannattaa tietty nauttia myös :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti